Dreceres

dissabte, 20 de setembre de 2014

Gandesa

Iniciem una nova temporada amb les mateixes ganes de veure coses que fins ara. Una bona colla ens reunim per anar a conèixer els voltants de Gandesa: Josep, JuanLu, Salvador, Carles, Ramon, Miquel, Oliver, Sergi, Xavi A, Jordi R, Jordi E, Joan Carles A, Xavi N, Juan G i Albert S.
A 2 quarts de 8 del matí ja marxem cap a Gandesa per posar-nos a pedalar el més aviat millor no sigui cas que la cosa es compliqui ja que ahir va tornar a ploure i està prou núvol.
sortim de Gandesa en direcció a Batea pel camí de la Creu de la Saboga, pista asfaltada que aviat deixem per anar entre vinyes i camps de conreu cap a la serra de la Font de l'Aubà on fem el primer tram de sendera, una mica amatollat però sense cap complicació. Continuem altra vegada per entre camps de conreu, les vinyes ja les trobem gairebé totes veremades, fins a la vall on hi ha la font de l'Aubà, i tot seguit per una forta pendent pugem al coll del Moro.
Quina magnífica vista que podem apreciar des d'aquí dalt, amb tota la vall de Bot i Horta de Sant Joan al fons, amb el terra vermell que s'endevina entre les pampes de les vinyes, tot ressaltat per la humitat aportada per les darreres pluges. Ens arribem a veure les restes de poblat ibèric del Coll del Moro i ens fem les fotos de record.
El descens pel solà del Calars és per una sendera, un PR, perfecta, molt neta, ampla amb un terra sense cap mena d'entrebanc, el que fa que tothom la baixi a alta velocitat i que al final hagi semblat curta malgrat tenir més de 600 m de longitud.
Travessem la carretera de Bot i anem a trobar el camí vell de Bot a Gandesa, que el seguirem una mica per desviar-nos cap a la serra i per una sendera, també molt bona, anem fins al fons de la vall de la Guardia, amb un fort salt que deu seu espectacular quan baixa aigua. La remuntada també és per sendera amb forta pendent que ens obliga a espènyer un tros la bici, sort que ha estat un tram curt.
Avaria!!! un altre que ha trencat la cadena! és que estem molt forts!!!
Retornem a Gandesa pel camí de les Pedreres, però encara no hem acabat, ara ens queda el tros de la serra de de Puig Cavaller.
Des de Gandesa fins al Puig Cavaller hi ha una forta pujada sort que la pista és molt ampla i en perfecte estat que fa que després d'una petita suada poguem contemplar un bon paisatge amb Gandesa als peus. Aquí comença la diversió del dia amb la sendera de Puig Cavaller, famosa per a molt BTTeros, 2,7 km per la cara nord de la serra, amb un pas entre roques que pràcticament no es pot passar ni amb la bici al costat, altres per unes roques amb fort pendent amb risc prendre mal si es rellisca, però en general, malgrat tenir una mica més de dificultat, prou pedalable que ha fet que els més canyeros s'ho passin d'allò més bé.
Quan arribem al final de la sendera tenim de remuntar una mica fins les Guardioles i pel seu camí ens en tornem fins a Gandesa, passant abans per una escultura dedicada a l'Espant.
Al final s'ha fet tard però el temps ens ha permès gaudir d'un dia esplèndid, sense gaire calor ja però amb bona visibilitat. 
Distancia: 32 km
Desnivell de pujada acumulat: 620 m


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada