Dreceres

diumenge, 15 de novembre de 2015

Margalef

A le 8 del matí ens trobem els 9 que avui marxem cap a la zona de Margalef: Ramon, Josep, Carles, Ignasi, Xavi A, Xavi N, Montse R, Jordi M i Montse V. Anem fins a la Bisbal de Falset on deixem el cotxes i a les 9 comencem a pedalar.

Comencem a pedalar des de davant del la cooperativa agrícola de la Bisbal de Falset (cota +373 msnm), direcció al cap damunt del poble per agafar el camí de Bellaguarda que en direcció nord ens porta fins a prop del punt en què es troben els termes municipals de la Bisbal de Falset, Margalef i Flix, on agafem una pista asfaltada que puja de Margalef i que s'ajunta amb la pista asfaltada que uneix la Bisbal amb Bellaguarda i que va resseguint el límit municipal entre Flix i Margalef, trepitjant ara un ara l'altre, fins arribar a tocar del paratge de la" Font de la Pileta de Baix", que es troba a la capçalera del riu de la Cana, on trenquem a ma dreta per agafar un camí que ens porta fins a un llarg i divertit sender que un cop assolida la cota +640 msnm i després de baixar uns 200 m ens retorna al PK 5+575 de la carretera T-713 aprop del "Mas del Celoni". Cal dir que durant el trajecte aprofitem per enretirar 3 arbres que estaven caiguts i impedien el pas pel sender.
Agafem la carretera T-713 direcció a Margalef, resseguint el curs del barranc de les Canyes, i transcorregut encara no 1 km trobem la pista que ens porta fins a l'embassament de Margalef, que remuntem fins a més amunt de la presa, concretament fins a una antiga gravera que hi ha a la riba dreta on ens aturem per gaudir de les vistes i fer un mos, que ja ens l'hem guanyat i ens ha de donar forces per a l'objectiu de la sortida. El paratge rocollós d'aquest tram del riu Montsant és realment capritxós amb coves, baumes, parets de pedra i alguns grans blocs isolats, un paradís per als escaladors que envaeixen aquest espai.
Com que no tenim intenció d'iniciar-nos ara a l'escalada de parets verticals, tot i que el gran nombre d'escaladors que hi ha convida a provar-ho, després del mos reprenem la nostra marxa retornant per la pista de l'embassament cap a la carretera T-713 per la que continuem cap al poble de Margalef on creuem el pont sobre el riu Montsant, cota +370 msnm, per agafar el camí de Sant Salvador, on ens esperen 3,5 km de pujada amb un pendent promig del 8,5% fins a l'ermita, cota +670 msnm. Aproximadament a mig trajecte i abans d'emprendre els pendents més durs del camí, en alguns trams superiors al 15%, fem una visita a la "Cova de Ximet", per on es cola l'aigua del barranc de Sant Salvador.
No sense esforç ni patir una mica assolim tots l'objectiu, aprofitem per visitar l'ermita i tocar la campana, teníem previst baixar per un sender però el fet que haguessin força senderistes transitant-lo i que no ens podíem demorar gaire ja que alguns de natros teníem marcada l'hora d'arribada, fa que optem per l'opció més ràpida, baixar pel camí que hem pujat. En un tres i no res ens plantem al pont de Margalef i continuem pel camí del marge esquerre del riu de Montsant fins a un punt en que salva la llera d'aquest curs mitjançant un gual i surt al PK 11+620 de la carretera T-713 a tocar del poble de la Bisbal de Falset, inici i final d'aquesta ruta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada