Dreceres

dissabte, 7 de maig de 2016

Seròs

El dia es desperta tapat, però les previsions de pluja són escasses i a 2/4 de vuit ens trobem: Ramon C, Josep, Carles, Xavier N, Ignasi, Jordi M, Ramon L, Sergi A, Montse R i Manolo, amb moltes ganes de passar un molt dia pedalant.
Abans de les 9 ja estem tots a punt per començar a pedalar des de Seròs, aquí el dia està amb bona temperatura, no fa gens d'aire i malgrat no fer sol no hi ha cap risc de pluja. 
Comencem travessant tot el poble i ens dirigim cap al riu Segre que el travessem pel pont vell per agafar el camí de la Granja d'Escarp que immediatament el deixarem per començar a pujar per pista de terra en direcció a la omnipresent durant tot el dia Punta de Montmaneu, cim que acabarem donant tot el tomb abans de retornar a Seròs.
Quan anem pujant per la vall de Móra (casualitat, no?) anem veient a l'altra part de la fondalada una sendera que al tornar haurem de seguir, però ara anem pujant poc a poc per la pista i anem guanyant alçada gradualment sempre en direcció al Montmaneu. Més endavant creuem la traça que seguirem quan baixem i seguim en la mateixa direcció.
El paisatge en aquest tram és totalment diferent del que podíem esperar, són fondalades de cereals, ordi, envoltades de crestes aspres amb poca vegetació. El terra és groguenc i arreu es troben unes betes de pedra gres que ens acompanyarà durant tota la ruta.
Al poc de travessar el camí asfaltat, carretera, de la Granja a Maials, deixem el camí per començar el regne de les senderes. Primer en seguim una que va pujant continuadament fins arribar a un mas damunt d'una serra amb una vista magnifica sobre camps d'oliveres allargant-se fins a Maials. Seguim un tram més de pista per tot d'una prendre una nova sendera que va pràcticament plana per una vessant encarada a Nord pel mig d'un bosc de pins no massa grans, com tos els que trobarem avui, fruit d'una replantació. La sendera és sencilla i molt divertida però amb alguna roca i petits escalons que la fan molt distreta.
Fem cap al fons d'una vall, que hem de remuntar el tram final per una nova sendera que puja fort però assequible i quan ja pensem que no podrem més gira en rodó i continua plana un bon tros per acabar baixant bruscamental final. Tota pedalada i molt agraïda de fer per dins el bosc inicialment i seguint una carena després.
Prenem una nova pista que ens porta a una nova vall que tornem a remuntar pujant bancals tal com si fossin escalons i igualment al arribar a un lloc que ja pensem que no podrem continuar, la sendera torna a girar i esdevé planera i que ens portarà a una nova sendera que igual que les altres es força pedalable fins arribar a un punt on trobem un esglaó i unes corbes amb forta pendent que ens aconsellen fer-les caminant però és molt poc tros i de seguit podem continuar circulant per aquesta llarguíssima sendera que ens aboca a una nova fondalada que cal remuntar fins al cap damunt per saltar a una nova vall que baixem sempre per sendera. Ja no sé quan de tros portem de sendera, amunt i avall, però sempre pedalant!!!!!
Al final ja solament ens que remuntar la darrera pujada fins al peu de la Punta de Montmaneu i des d'allí contemplar Seròs a la llunyania i iniciar tot un seguit de noves senderes entremig de pinarets molt agraïdes i divertides de fer. Tot un seguit de senderes en deixen al final al camí de la Granja a Maials que el seguim fins travessar per on havíem passat abans i seguim per una pista que ens remuntar lleugerament fins a una cresta on agafem la sendera més llarga del dia amb petits trams de pista que la va unint. És summament agradable de fer, sempre pràcticament plana amb lleuger descens, aquí i allà saltant marges travessant fondalades per sempre damunt de la bici i gaudint d'allò més.
Al final tornem a ser a la vall de Móra i retornem a Serò pel mateix camí que hem vingut fins travessar el pont, des d'on anem a Seròs ja directament.
Per acabar de sortir el dia rodó al restaurant ens donen un dinar que ens refà de la llarga pedalada i ens dona temps a poder comentar i assaborir tots plegats el magnífic dia passat.
Distància recorreguda: 48 km
Desnivell de pujada acumulat: 800 m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada