Dreceres

dissabte, 11 de gener de 2014

Serra d'Irta

Avui ens llevem d'hora, a les 7 del matí tenim de marxar cap a Penyíscola, a fer la volta per la serra d'Irta que ens han dit que és molt maca i la intenció és a més de conèixer-la poder fer una passejada per la costa arran de mar en un moment que aquí a l'interior normalment fa un fred que pela. Avui però el dia és gris i no fa massa fred.
Els 16 que marxem: Carles, David J, Ferran, Hector, Jordi E, Jose Luis, Josep, JuanLu, Miquel, Montse R i Jordi, Montse V, Ramon C, Salvador, Sergi A, Xavi A.
El matí a Penyíscola també està encapotat, serà un dia gris però amb bona visibilitat, pel que encara podrem gaudir d'un bon matí si és que no es posa a ploure, no creiem que ho faci i esperem tenir un bon matí per a la bici.
A les 9 ens posem a pedalar des de la platja de Penyíscola i sortim per la vora del mar en direcció Sud per carrer asfaltat pel mig de la urbanització que s'ha fet a l'altra part del turó que arriba al mar  a sota mateix del port. Anem per una carretera que en aquest moment està tranquil·la, malgrat que a l'estiu deu ser una bogeria circular-hi.

L'asfaltat continua fins que s'acaben les urbanitzacions i al començar la pista de terra el pendent s'incrementa, entrem ràpidament en calor i a algú li sobra la roba per la resta del dia. Les rampes són fortes i ens deixen tocats quan arribem al primer coll, el d'Imberri. Allí fem un apèndix per poder gaudir d'una vista panoràmica de la costa de la serra d'Irta i del camí per on tornarem. Primer regal del dia, tan per no estar planificat com per la vista preciosa que hem vist.
tot seguit tenim un tram de baixada fins al mas del Senyor i continuem més o menys planejant passant per una altra recreativa i iniciem la pujada forta amb molta pedra fins a una altra àrea recreativa on hi ha una cabana de volta redona que vol semblar de pedra seca, massa nova i amb restes de formigó interior que es veu si ho mires de prop.
La pujada fins l'àrea de font d'en Canes és explosiva, amb trams amb moltapedra solta que fa difícil el mantindre't dret damunt de la bici. Quan arribem a la font (pou) d'en Canes fem un avituallament i esmorzem que ja hem fet gana.

Continuem pujant fins al coll i tot seguit un llarg descens que ens portarà fins a la vora del mar. Abans però hem d'agafar una desviació per un camí poc transitat que esdevé posteriorment amb una sendera força divertida que travessa un petit barranc per retornar-nos a una pista de terra que ens porta a les portes d'Alcossebre.
Emprenem el camí de retorn per vora el mar, primer per un passeig márítim totalment preparat com a via verda i per vianants fins a una construcció (far?) on comencem una sendera seguint la costa força entretinguda entre els matolls i les pedres que apunten aquí i alla.

La costa és de roca principalment, amb troços amb platja de grava i molt rarament amb alguna cala de sorra. Pràticament no hi ha penyasegat, és una roca que s'esmuny dolçament dins el mar, encara que també hi ha troços on es forma un esglaó no massa elevat, 1 - 2 m.
Continuem el retorn quasi bé sempre arran de mar fins que tenim de pujar la darrera barrera que ens separa de Penyíscola, el tossal on hi ha la torre Bardum, far medieval o torre de defensa de la costa, on trobem un bon penyasegat damunt el mar. 

Ja des d'aquí al cotxe és ràpid, tan que els enumàtics s'escalfen tant que fins i tot un explota just abans entrar a l'asfalt. L'arribada a Penyíscola es bucòlica, amb una tranqulilitat que es respira arreu, la platja està saturada però de gavines que estan descansant.
El dia ha estat esplèndid, potser ha mancat una mica de sol per ser perfecte, però la llum que hi havia era perfecta per a fer fotografies sense patir per les ombres i els contrasols. Crec que ha estat un encert venir a coneixer aquest tram de costa en aquest moment i poder-lo gaudir amb la tranquilitat que hem respirat tot el dia. 
El dinar a Benicarló ha estat el moment per fer tots els comentaris que desitjavem fer tots plegats tot refent-nos de l'esforç que la ruta ens ha exigit.
Distància: 40 km
Desnivll de pujada acumulat: 550 m
Fotos del dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada