Dreceres

dissabte, 8 de febrer de 2014

Baixada de l'Ebre

13 Ciclistes: Josep, JuanLu, Salvador, Carles, Ramon C, Ignasi, Oliver, Sergi A, Xavi, Jose Luis, Joel, Montse R, Jordi M.
Sortida on volem seguir el riu fins a la seva sortida al mar, seguint bàsicament les 4 darreres etapes del GR99.
El pronòstic meteorològic és incert però el dia s'aixeca força bo, fa fred però encara que hi ha núvols no semblen gens perillosos, així que ja més tranquils emprenen aquesta nova aventura que encara que serà llarga esperem que ens porti un dia esplèndid de bici.
Uns s'han adormit i sortim un quart d'hora endarrerits, però ja ha anat bé per que el dia ja està més clar. sortim cap al camí de les sènies de Benissanet, cap a Miravet i per la Sanequeta baixem altre cop al riu pel camí que passa per sota del Castell. El tram fins a Xesa és preciós, totalment tranquil i al no fer gens d'aire hi ha una pau espectacular.
Abans d'arribar a Xesa ens desviem pel GR i la salvem per dalt i ens arribem a l'inici del pas de Barrufemes, on ens toca baixa de la bici, caminar una bona estona pujant i baixant fortes pendents arrossegant la bici. Malgrat tot, encara hem fet alguns metres damunt d'ella, i s'ha de dir que el camí està molt net, el que ha facilitat una mica el deambular per aquest lloc tant agrest.
Al arribar al camí de Benifallet, hem trobat les dues pujades que claven però amb paciència s'han superat amb facilitat i saber que ja solament ens queda la pujada fins l'estació de la via verda a Benifallet encara ens anima més.
A l'estació de Benifallet fem el primer entrepà i una beguda i ràpid reprenem la marxa per la via verda vigilant molt de tornar a prendre mal amb els pilons trampa, aquesta vegada però ens els trobem tots posats, alguns molt alts i per tant visibles, i els túnels també il·luminats els que eren més llargs i tots amb la ratlla central ben pintada, el que facilitat molt el seu pas. Aquesta vegada ho passem tot perfectament i amb no res som a l'assut de Xerta que està magnífic amb el gran volum d'aigua que baixa en aquest moment.
A Xerta el GR està desviat per l'interior del poble i prenem ja el camí de vora de canal que simplifica l'arribada a Tortosa al ser molt més directe i passar molt a prop del riu, en algun tram just per la seva vora.
A Tortosa el dia es clar i la ciutat està molt bonica il·luminada per un solet que és una delícia. Passem la nova passarel·la aprofitant el pont vell del tren. S'ha de dir que ha quedat molt aprofitada amb un gran trànsit de persones. 
A l'arribar a Camp-redó fem un altre descans recuperador de forces i després a rodar i renoi com s'ha rodat!!!!!!!!!!!!
A l'alçada d'Amposta i entrar al Delta es com si s'haguessin obert les portes i comença a bufar aire que esdevé vent, sort que aquesta vegada ens venia a favor o una mica lateralment, però sempre ajudant, el que ens ha fet volar. 
El Delta, serà que és la meva terra de la infància?, és sempre colossal, amb una amplitud d'espai obert a tots els costats que et fa sentir poca cosa en aquestes rectes que no s'acaben mai, un horitzó llunyà fins que el cel té a bé descendir fins el terra,... i nosaltres intentant arribar a la nostra fi.
Són uns 30 km finals de gaudi de la bici, per descobrir tot d'una el MAR. FI DE LA SORTIDA.
Distància: 90 km
Desnivell de pujada acumulat: 800 m?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada