Dreceres

dissabte, 12 de març de 2016

La Pica

A 2 quarts de vuit ens trobem Ramon, Josep, Carles, Miquel, Ignasi, Jordi R i Sergi U, amb en Jordi M i la Montse R hem quedat que farien cap directament a Picamoixons igualment que Joan Carles Cerrato que avui ens farà de guia per aquelles contrades. 
Al poc d'arribar a Picamoixons acudeix tothom i també fa cap un amic d'en Jordi M que s'apunta a fer la volta tot seguint el recorregut de la darrera cursa de BTT de "La Pica".


A les 9 en punt comencem a pedalar amb una puntualitat que fa fàstic i sortim de Picamoixons per la carretera cap a Valls, però al poc el nostre guia ens desvia del traçat de la cursa per anar per camins que encara que fan una mica més de volta ens portaran a Valls fen una mica més divertida la ruta.
Tenim una petita dificultat per poder travessar el torrent de Sant Llorenç, els camins ens porten a finques i no hi ha forma de baixa al torrent, però al final trobem per on fer-ho i un cop travessat gairebé per la seva confluència amb el Francolí, iniciem l'ascens cap a Valls. Passem pel que sembla un mas molt gran que és el Santuari de la Granja de Doldellops i continuem cap a Valls, entrant-hi pel barri de Santa Magdalena, travessem el pont d'en Cabrer i visitem el centre històric de la ciutat, guiats per en Jordi R que en és fill d'aquí.
Sortim de Valls pel camí de Fontscaldes per dirigir-nos cap Masmolets per entre camps de vinya i avellaners. Quan girem cap a Nord ens adonem de l'aire, gairebé vent, que ens bufa de cara i que fa que la suau pendent que tenim sigui més forta del que realment és.
Al passar per Masmolets ens ve un fort flaire de calçots, de fet tota la comarca desprèn aquest aroma, es nota que estem en l'època alta i tots els restaurants estan plens d'autocars de gent que ve a fer la fartada de la calçotada.
Anem seguin per camins entre vinyes i avellaners, sempre en direcció Nord fins arribar al mas d'en Llop on ja deixem els camps de conreu i ens endinsem al bosc, primer per un corriol per anar a trobar un caminet una mica més ample sempre de pujada. Senderó molt bonic entre pins, que de fet sempre ens acompanyaran fins més enllà de Miramar.
Passat un tram del camí asfaltat que va a Figuerola del Camp prem la pista que ara si amb forta pujada ens portarà fins a dalt de Miramar. La pujada és important amb rampes fortes però amb la paciència que ja venim utilitzant de fa temps després d'una estona tots arribem a Miramar, magnífic mirador de l'Alt Camp des de la serra Carbonera. El dia es esplèndid i la vista encara més.
Un cop refets i havent menjat una mica iniciem el descens. Al poc prenem un corriol que té un tram inicial impossible per a nosaltres i per a la nostra seguretat, que el fem caminant per acabar-lo ja pedalant fins a la font Freda on, després d'uns metres per pista forestal, tornem a prendre un altre corriol molt bonic que ja ens acba de baixar fins a la pista que ens porta fins a Fontscaldes.
Un cop passat aquest poble s'acaba immediatament la diversió i iniciem l'ascens a la serra de Guixeres, el darrer escaló abans d'acabar el recorregut. Són 2,5 km de forta pendent que anem fent amb tota la nostra paciència habitual. La pista va fent escalons el que permet recuperar-te després d'una rampa forta i poc a poc arribar al coll.
Des del coll hi ha una molt bona vista amb un camí en lleuger descens que ens està esperant i que cal prendre en precaució per que hi ha molta pedra angulosa solta i bastants xaragalls que ens fa anar amb molt de compte. Encara cal remuntar dues vegades uns petits desnivells però sense cap dificultat però el camí baixa en forta pendent formant diverses corbes tancades que demanen precaució i habilitat. En un collet, el Pla de Gràcies a Deu, hi ha una cabana petita de pedra molt ben conservada i ben acabada que visitem i continuem baixant ara ja sense parar però prenen encara una nova sendera per arribar a Picamoixons, on entrem per la part de l'estació del tren.
Dies així ens fan sentir plens. Ha estat un gran dia que l'acabem tot dinant a l'ermita del Remei d'Alcover fent una bona tertúlia ja començant a planificar la propera sortida.
AIXÒ ÉS UN NO PARARRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada