Dreceres

dissabte, 9 de juny de 2018

Paella a l'Ametlla de Mar


Ja fa 3 anys que varem anar a l’Ametlla a menjar una paella, avui ho tornem a fer per que guardem un molt bon record d’aquella sortida, encara que enguany ens plantegem un recorregut totalment diferent per recòrrer un territori en part conegut en un primer tram però amb una arribada a l’Ametlla totalment inèdita per a tots nosaltres.
A les 8 del matí sortim Ramon C, Josep M, Ignasi A, Sergi U, Miquel, Carles, Ramon L, JuanLu, José Luis, Jordi R, Manol, Xavi A, Simon, Xavier L i Josep G amb un dia amb una temperatura ideal amb núvols baixos que no preocupen en absolut.

La sortida fins a Ginestar ja és un tram molt conegut, fins al Molló pel camí del Frares, un tram de carretera fins a l’Enagàs, un tram d’Illes i quan som a dalt del coll previ a Ginestar ens desviem pel camí de Collentorn tot remuntant-lo per anar a trobar l’inici del barranc de Nòria. Aquesta primera pujada ens escalfa al començament i després té un darrer tram amb forta pendent i amb pedra solta el que ens obliga a treure bona part de la nostra energia i habilitat per poder-la superar.
La baixada pel barranc de Nòria és ràpida i fàcil, al seu final ens parem a contemplar una vista de la cubeta de Móra molt amplia i gaudim d’una visibilitat perfecta distingint tots els pobles i monuments que hi ha. Considero que és un dels millors punt de vista de la nostra cubeta i no podíem deixar passar l’oportunitat de contemplar-ho.
Ara tenim un petit tram de baixada vorejant la bassa de reg de Ginestar i seguim pel camí de Vallonga, amb un puja i baixa, fins a la vora del mas de Biscorn on fem un petit descans per menjar una mica.
A partir d’aquí entrem als Burgans i el camí que va paral·lel a la serra esdevé un puja baixa a mida que va trobant barrancs o fondalades que anem travessant. Són 14 km per una pista de terra que no té cap dificultat important i que la fem amb força facilitat. Llàstima que hem tingut un incident important amb la caiguda del nostre company Ramon L en un tram de baixada asfaltada que li ocasiona diverses ferides per abrasió de la pell, sort encara que solament ha estat un fort cop sense més conseqüències i pot continuar després de rebre els primers auxilis gràcies a les farmacioles que porten Josep M i José Luis, caldrà pensar en tenir-ne una sempre a disposició per a cada sortida ja que ens ha cobert una necessitat imperiosa.
Quan arribem a la Bassa d’en Ferrà girem a l’esquerra per dirigir-nos cap al parc eòlic de les Colladetes i iniciem una forta pujada que ens portarà al punt més alt de la ruta per sobre els 300 m al peu d’un aerogenerador amb una vista amplissima on divisem el nostre objectiu i el mar. Ara ja solament queda la baixada per poder gaudir d’una bona paella.
La baixada la fem pel barranc del Bon Mosso, amb un primer tram amb forta pendent i molta pedra solta que després de l’incident patit fa que extremem les precaucions. Quan arribem al fons del barranc la pista esdevé molt divertida amb un paisatge molt bonic ja que el barranc s’estreny força, la vegetació és important i la pista es estreta amb molta llosa que aflora el que recorda gairebé una sendera. Un tram encantador.
Posteriorment i més avall, quan ja entrem en terreny amb major explotació agrícola, la pista ja està asfaltada i ràpidament arribem a la carretera que la salvem amb total seguretat per un pas inferior pel barranc del Safranar.
Des d’aquí a l’Ametlla ja és un gaudi, amb una pendent suau favorable al nostre recorregut i que amb molta rapidesa ens deixa a les portes del poble passant també per passos inferiors l’autopista i la via del tren.
Acompanyem a Ramon L al CAP per a que pugui rebre una cura molt més professional i adequada, dutxa a la platja i a dinar un menú gastronòmic d’arrossejat tot fent una bona tertúlia comentant la jornada viscuda i preparant nous projectes per al futur.
Jornada magnífica que tot i semblar senzilla ens ha proporcionat una bona diversió.
Distància del recorregut: 49 km
Desnivell positiu acumulat: 700 m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada